IMG_20190927_102051.jpg
IMG_20190927_101117.jpg
TALLERS:
Taller 1  (2 - 3 h aprox.)

PROPOSTA:
La nostra proposta consta de dues parts:

1a.-  Oferim als nens i nenes una petita mostra (de la nostra col•lecció particular) dels diferents tipus de titelles (de guant, marioneta de fil, titella-objecte, bunraku, de dit, marotes....) i us expliquem com es diuen i el seu funcionament.
2a.- Realització d’un titella senzill fet amb un guant o bé amb un mitjó

DURACIÓ:

1h –- 1’'30h aproximadament

EDATS:

El taller va dirigit a nens i nenes de 6 a 12 anys  (els pares o familiars dels nens també poden estar presents)
Màxim de 25 nensTaller 2 (tot el curs escolar)

La nostra proposta consta de diferents fases,

• HISTÒRIA DELS TITELLES (tipus i tècniques, els titelles a l’historia)
• TALLER DE MANUALITATS (CONSTRUCCIÓ DE TITELLES)
• CREACIÓ D’UN ESPECTACLE DE TITELLES (guió, escenografia, veus, musiques, llums....)
• REPRESENTACIÓ D’UNA OBRA DE TITELLES

 

HISTÒRIA DELS TITELLES:
 
Els nens i nenes aprendran d’on venen els titelles on es feien les primeres representacions  i com arriben a Catalunya aquest tipus d’art
Coneixeran les diferents tècniques i  (marioneta de fil, vareta, guant, sobretaula, ombra xinesa, bunraku, muppet.....)

TALLER DE MANUALITATS:
 
Durant el curset realitzarem amb els nens i nenes  un parell o tres de titelles ( vareta, ombra xinesa,) A mes aprendran a “donar vida” a objectes quotidians (s'anomena teatre d’objectes) Aquest titelles es construiran amb productes reciclats (ampolles de plàstic, tubs de cartró, retalls de draps,

CREACIÓ D’UN ESPECTACLE DE TITELLES:                       

Farem tot el procés que comporta la creació d’un espectacle des de cercar un guió i adaptar-ho a nosaltres fins el disseny d’un canvi de llums o cercar la musica mes adient. També la importància de donar diferents tons de veu als personatges.
Tota aquest apartat ens portarà a dur a terme una representació de titelles amb públic

REPRESENTACIÓ D’UNA OBRA DE TITELLES:

Podríem dir que es el fi de festa; l’objectiu final del taller de titelles on els pares,mares i familiars i amics podreu veure el resultat final.
Abans però, hauran après que per fer representar una obra en públic també hi ha una sèrie de factors importants que mai es valoren o no s’hi pensa.
Explicarem que cal cercar un local adient per fer la representació, que cal demanar uns permisos......... i ho farem amb ells amb transparència perquè aprenguin com es fa i així coneguin tot el procés complert des de la creació d’un espectacle fins l’aplaudiment de reconeixement per part del públic.

DISTRIBUCIÓ DEL TALLER:

- Per edats:   GRUP A:  De 6  a  9 anys
                     GRUP B:  De 10 a 12 anys
 
-    Un dia per dues hores  a la setmana i per grup seguint  el calendari escolar (respectant les vacances de Nadal i altre festes)

- 10 nens /nenes màxim per grup  (si hi ha mes demanda, caldria fer un altre grup un altre dia) el mínim per realitzar el taller 5 nens per grup.

- Durada: des de octubre fins l’abril (sis mesos aproximadament) Al final cal reservar una data per fer la representació final dels treballs fets al taller.